Galapagos for the poor - Reisverslag uit Pisco, Peru van Esther Visscher - WaarBenJij.nu Galapagos for the poor - Reisverslag uit Pisco, Peru van Esther Visscher - WaarBenJij.nu

Galapagos for the poor

Door: Esther Visscher

Blijf op de hoogte en volg Esther

23 Januari 2007 | Peru, Pisco

Bedankt voor alle leuke berichten! Dat is echt heerlijk om te lezen als je weer achter de pc kruipt om een verhaaltje te schrijven.

We hebben gisteren ingechecked in Barranco´s Backpackers Inn, waar ik de vorige keer ook heb overnacht. Chris, de eigenaar uit Engeland was niet bij ons weg te slaan met al zijn goede tips en behoefte om te kletsen en kwam ons zelfs opzoeken op het strand. Dat was ook een bijzondere ervaring: hutje mutje kreeg weer een hele andere betekenis toen we dat zagen. Er zat werkelijk geen centimeter tussen! We hebben netjes de Peruaan afgeslagen, die ons wilde insmeren met factor 30 - want wij passen goed op onszelf, maar met onze blanke huidjes waren we binnen een uur verbrand, wat we natuurlijk NIET hadden zien aankomen. We wilden Chris ook van ons afslaan, dus besloten we om wat geld te gaan pinnen en met Daniel af te spreken. Ondanks onze rode huid, toch wel blij met het kleurtje, want ik moet wel weer even wennen aan een gezicht zonder mascara. Aan de andere kant is het heerlijk om je daar eens even niet druk om te maken en binnen een kwartier klaar te kunnen zijn als je opstaat.

Daniel heeft zich weer als een echte heer gedragen. Ook al had hij maar een paar uur geslapen (´zo jammer dat jullie zaterdag niet gebeld hadden, ik zat echt op een waanzinnig feest in mijn beach house 100km hiervandaan..´), hij nam ons mee naar het mooiste restaurant aan de oceaan. Niet alleen dat, hij kocht meteen de ober om om een extra tafeltje buiten te zetten en toen dat net klaarstond en de toptafel in de hoek vrijkwam, verhuisden we alweer naar die palmboom, waar we van een prachtige zonsondergang konden genieten. Wat een mannetje! Maar hij zorgde goed voor ons en drukte ons op het hart af en toe van ons te laten horen. Leuke gast en niets veranderd.

Wij besloten die avond onze reisroute aan te passen en hebben vanmiddag de bus gepakt naar Pisco, waar we een nacht zullen doorbrengen. De bus naar Cusco zou namelijk een uur of 20-30 duren en via plaatsen reizen, die eigenlijk wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Dus breken we de lange rit een beetje op en gaan we morgen een natuurreservaat bezoeken en ´s avonds door naar Arequipa.

We vertrekken om 7 uur naar Islas Ballesta en Reservacion Paracas waar we twee uur met een boot gaan rondcruisen om zeeleeuwen, pelikanen en pinguins te zien. Ze noemen het de Galapagos voor de armen, omdat het een prachtig natuurspectakel biedt, maar dan betaalbaar. Onderweg naar Pisco toe zag Ing in de oceaan een paar dolfijnen zwemmen - te gek! Ik zou dolgraag ooit een keer met ze willen zwemmen, maar ze zien is ook al heel wat.

Arequipa heeft een prachtig klooster wat ik dolgraag weer wil zien en vanuit daar gaan we de Canon de Colca tour doen om condors te bekijken in de diepste cliffen van Peru. Ik ben hier de vorige keer ook geweest, de weg ernaar toe is heel lang maar uitzonderlijk prachtig, dus ook daar kijken we vast naar uit.

Jammer genoeg heeft mijn mp3 speler het vandaag in de bus al begeven (had ik hem niet voor deze reis gekocht?!), die heeft de zon van het strand waarschijnlijk niet weerstaan. Maar tot nu toe valt het reizen reuze mee.

Vanavond nog een avondje chillen, lekker een hapje eten en morgen weer vroeg op pad. We laten van ons horen!

Ing & Esther

• 23 Januari 2007 - 07:40

Fem:

hey girls!!

klinkt allemaal goed man...Es, leuk je nog heel ff gesproken te hebben zaterdagochtend...ik was zowaar nog wakker en dacht: daar moet ik gebruik van maken :)

het mmoie aan je verhalen tot nu toe is dat het weer lekker op zn Esther's omschreven is, lekker intens en carpe diem...fijn om te horen meisje!

Geniet nooit met mate hoef ik tegen jullie niet te zeggen..anyway, tot snel en dikke zoen!

• 23 Januari 2007 - 08:10

Aukje:

Leuk om de eerste verhalen te lezen! En had nou toch die Peruaan met factor 30 maar niet afgeslagen - of valt de schade na een nachtje slapen mee?
    Chez moi is alles ok. De weken mag ik inmiddels af gaan tellen - want ik zit nu op 10 en dat past op 2 handen! - en daarna ga ik even helemaal niets doen.
    Aanstaande zaterdag ga ik een kijkje bij Janine nemen op de Duitse boerderij waar ze nu woont. Ben erg benieuwd. Geen exotische dieren (behalve die Duitse staanders dan), maar wel veel zin in.
    Goede trip verder en tot het volgende bericht!
    xx Auk

• 23 Januari 2007 - 09:32

Inez (INHOLLAND):

Hé lieffie!

We heerlijk om weer te lezen over jouw avonturen in Verweggistan. Wat heb jij toch een ander leven dan ik...

Op 19 oktober ben ik bevallen van een heerlijk mannetje; Micah. Yamie is inmiddels ook al een echte dame van 26 maanden.

Het wordt tijd dat we weer eens bij elkaar komen. Zodra je terug bent gaan we plannen. Voor nu; geniet ervan, dan kunnen wij lekker meegenieten!

• 23 Januari 2007 - 11:54

Wieneke:

Hallo daar,

Kom je nog in Cuzco, want daar zit iemand, Liesbeth, die Pasa la Voz heeft opgezet met haar vriend, een tv programma gemaakt door straatkinderen. Toevallig was deze week eend documantaire hierover op tv, nou ja mocht je die kant nog op gaan, kun je misschien een kleine zoektocht starten...? Misschien heb je het wel veeeelste druk. Dat warmwaterbad in die colca, weet niet meer waar precies, was ook erg lekker...
    Doei,
    Wieneke

• 23 Januari 2007 - 13:56

Mirjam:

He, ing en es! Heerlijk om te lezen over jullie avonturen! Hier begint het namelijk weer te vriezen en ik 'droom graag weg' bij jullie verhalen!Heeel veel plezier de komende tijd!

lfs mir.

• 23 Januari 2007 - 16:13

Cynthia:

Leuk om jullie avonturen te lezen. Wij mochten vanochtend voor het eerst deze winter de autoruiten krabben en de eerste fikse hagelbui van het jaar is inmiddels ook een feit, dus geniet van de zon daar!
    Esther, jammer dat we elkaar niet meer hebben gesproken voor je vertrek, maar ik ga je site zeker volgen!
    Groetjes Cynthia

• 23 Januari 2007 - 16:13

Cynthia:

Groetjes Cynthia

• 23 Januari 2007 - 18:25

Lodewijk:

Hoi Esther

Klinkt allemaal erg goed en gezellig, op de 16de is het akelig stil, we zitten collectief in de rouwverwerking :-) Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt en heel veel succes en plezier met de lange busreis.

Lodewijk